Команда Invest in Lviv переймає досвід від колег із Польського агентства з інвестицій та торгівлі щодо залучення інвестицій
05 Жов 2022
Польське агентство з інвестицій та торгівлі (Polska Agencja Inwestycji i Handlu – PAIH) поділилось досвідом із командою Invest in Lviv щодо залучення інвестицій у Польщу та розвитку науково-технологічних та промислових парків.
Ділимося ключовими моментами зустрічі:
– Стандарти співпраці із інвесторами та інвестиційна пропозиція регіонів
Обговорили вимоги та стандарти PAIH до формування інвестиційних пропозиції, комунікації з потенційними інвесторами та підготовки візитів.
Деталі та дрібниці – справляють враження та мають значення для потенційних інвесторів та їх рішення
Сайт як ключовий елемент просування інвестиційних можливостей
Найважливішу роль у промоції та маркетингу відіграє веб-сайт.
Сайт повинен містити базу інвестиційних пропозицій з актуальною та перевіреною інформацією про об’єкти (greenfields, brownfields)
– Азбука інвестиційного консалтингу. Пропозиція PAIH у сфері співпраці із інвесторами
Немає ідеальних інвестиційних пропозицій, але інвестори хочуть чітко розуміти усі ризики
Податкові пільги для інвесторів у Польщі: польські ґміни (ОМС) можуть звільняти інвесторів від податку на нерухоме майно (на ділянку та будівлю) своїм рішенням. У спеціальних економічних зонах (СЕЗ) Польщі інвестори можуть бути звільненні від податку на прибуток
Успішна історія іноземної компанії SK Nexillis у створенні виробництва в м. Сталева Воля: 720 млн. дол інвестицій, 56 га території, 330 робочих місць (1 черга). Місто запропонувала заліснену територію для залучення інвестора.
Роль урядової Агенції промислового розвитку: розвиває індустріальні парки та промислову інфраструктуру, керує двома СЕЗ у Польщі, купує міські ділянки для подальшого залучення іноземних інвесторів.
– Індустріальні парки та науково-технологічні парки. Досвід Республіки Польща
У Польщі функціонує близько 80 таких парків
Польський бум у створенні науково-технологічних парків розпочався після вступу країни в ЄС
Ефективність парків у синергії та співпраці наукових інституцій, бізнесу та державної та місцевої влади (золотий трикутник). Засновниками парків найчастіше є університети та ОМС.
Результати їх діяльності: ревіталізація промислових об’єктів (brownfields) та створення на їх місці сучасних технологічних приміщень, лабораторій, дослідних центрів, коворкінгів та ін., розвиток бізнесу, інновацій, наукового потенціалу, нові робочі місця та податкові надходження.
Останні новини:
Презентували інвестиційний клімат та ключові проекти Львова для бізнес делегації з Королівства Нідерландів

Офіційна делегація на чолі з Почесним консулом України в Нідерландах

Детальніше
Відбулося перше навчання для пацієнтів UNBROKEN Ukraine в рамках проекту Центру для працевлаштування людей з інвалідністю

18 квітня, відбулося перше навчання для пацієнтів реабілітаційного UNBROKEN Ukraine

Детальніше