Дайджест новин та можливостей за жовтень 2022 від Invest in Lviv
02 Лис 2022

   

НОВИНИ ТА МОЖЛИВОСТІ ВІД
INVEST IN LVIV

Жовтень 2022

У Львові здійснять реконструкцію муніципальних будівель для облаштування житла для переселенців за кошти Міжнародної фінансової корпорації.
4 жовтня підписано Грантовий договір між Львівською міською радою та Міжнародною фінансовою корпорацією щодо виділення 5 млн євро для реновації муніципальних будівель та створення комфортних умов проживання для внутрішньо переміщених осіб.
Львів, як місто яке трансформувалось у західний гуманітарний форпост, отримає допомогу першим.
Загалом передбачається, що в рамках програми для допомоги українцям виділять 25 млн євро. Кошти розподілять між містами, які приймають людей, які змушені залишити свої домівки у зв‘язку із війною.
18 жовтня у Львові відбувся форум відкритих ідей «Invest Praktika» – бізнес-подія, яка зібрала понад 25 топ спікерів у галузі інвестицій та нерухомості.
Під час заходу керівник команди Invest in Lviv Андрій Павлів поділився з учасниками інформацією про ситуацію на інвестиційному ринку Львівської громади, планами щодо розвитку індустріального парку, виробничого хабу та науково-технологічного парку у громаді та про підтримку українського та місцевого бізнесу у релокації підприємств до Львова.
Спікери обговорили ряд важливих питань:
🔹 Що допомагає українським підприємцям триматися на плаву під час війни?
🔹Що відбувається на ринку нерухомості?
🔹 Чи працює ринок інвестицій?
🔹 В які проекти зараз інвестують і чому?
Зокрема, під час заходу організовано виставку 25+ найкращих франшиз із найрізноманітніших сфер.
Відбулися аукціони Львівської міської ради із оренди споруд у Стрийському парку.
Три лоти викликали неабияку зацікавленість у підприємців, адже у кожному із торгів змагалося більше 10 учасників. Споруди розташовані на центральній алеї Стрийського парку та належать до спадщини щорічної міжнародної ярмарки “Східні Торги”, яка відбувалась в 1920-1930х рр.
🔹Вартість оренди ротонди (колишнього павільйону кондитерської фірми Sarotti, акції якої належали компанії Nestlé; площа 44,5 м2) зросла майже у 17 разів від стартової та становить 165 101, 00 грн.
🔹Вартість оренди кубічного павільйону колишньої цегельні «Felicja» з Рудок (площа 14,4 м2) зросла майже у 19 разів від стартової та становить 65 200, 00 грн.
🔹 Вартість оренди колишнього тютюнового павільйону (площа 24,9 м2) зросла у 10,5 разів від стартової та становить 60 001, 00 грн.
    
На аукціон виставили державні пакети акцій АТ “Львівський ювелірний завод”, АТ “ЕРОТРОН” та ПрАТ “Проектно-конструкторський інститут конвеєробудування”.
🔹 АТ “Львівський ювелірний завод” був проданий ТОВ “ДЖІ ДІ СІ УКРАЇНА” за 185 млн грн, вартість об’єкту зросла на 30 млн грн.
🔹 Кінцева вартість  АТ “ЕРОТРОН”  зросла з 27 млн  грн до 55 млн грн. Пропозиція викликала неабиякий інтерес: за лот боролися 4 учасники, у підсумку переможцем став ТОВ «ІТ Кластер».
🔹 Вартість ПрАТ “Проектно-конструкторський інститут конвеєробудування” зросла майже у 20 разів від стартової та становить 28 млн грн. В аукціоні взяли участь 4 учасники. Переможцем визнано ТзОВ “КРІТ ФІНАНС ГРУП”.

Більше об’єктів із приватизації об’єктів державного майна за посиланням.

 У ЛЬВОВІ НА ВІДКРИТІ ЕЛЕКТРОННІ ТОРГИ ВИСТАВИЛИ
ТРИ ЗЕМЕЛЬНІ ДІЛЯНКИ 

Зокрема, йдеться про: 

🔹Земельну ділянку площею 5,0987 га, яка розташована на вулиці Північна. Цільове призначення: промислове виробництво.
Детальніше

🔹Земельну ділянку площею 0,4263 га, яка розташована на вулиці Т. Шевченка. Ділянка № 6 у промзоні «Рясне-2». Цільове призначення: промислове виробництво.
Детальніше:

🔹Земельну ділянку площею 0,0866 га, яка розташована на вулиці Нагірна. Цільове призначення: землі житлової та громадської забудови.
Детальніше

Аукціони відбуватимуться на електронному майданчику Prozorro, що забезпечить вільний доступ та рівні можливості для користувачів.

19 жовтня – День для незламних

Понад 16 мільйонів гривень вже зібрали на протезування для українців.
Понад 12 тисяч українців, а ще десятки підприємств долучилися до збору і вже зібрали 16 мільйонів гривень.

Наша мета – зібрати СТО мільйонів гривень на 50 сучасних біонічних протезів. Їх будуть встановлювати в Національному реабілітаційному центрі “Незламні” Першого медоб’єднання Львова.

Перший біонічний протез уже отримав 33-річний захисник Михайло Юрчук.
На такі сучасні кінцівки очікують інші наші захисники та цивільні українці.

Кампанія триває❗️Долучитися може кожен. 👉🏻Зайдіть на сайт dobro.ua – проєкт «Протези для незламних» – і натисніть «підтримати».

Управління інвестицій та проектів
Львівської міської ради 

79006, Україна, Львів пл. Ринок 1
Тел: +38 (032) 254-60-06
Email: [email protected]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Website
Email
Останні новини:
Львів у топ 5 найпрозоріших міст України за результатами дослідження Transparency International Ukraine

Сьогодні міський голова Львова Андрій Садовий взяв учать у трансляції

Детальніше
Ваучерна підтримка бізнесу Львівської міської ради

Бізнес може отримати компенсацію за придбання обладнання та матеріалів, або

Детальніше