Fitch прогноз для міста Львова на рівні “Стабільний” на основі рейтингової оцінки суверена
12 Тра 2020

IDR Львова обмежуються відповідними показниками України (B/Стабільний). Ми актуалізували нашу оцінку Власного кредитного профілю (SCP) міста з рівня «bb-» до «b+», що перевищує суверенний IDR.

Fitch Ratings – Варшава – 30 квітня 2020 р.:

Агенція Fitch Ratings актуалізувала Рейтинговий прогноз міста Львова в Україні з «позитивний» до «стабільний», одночасно підтвердивши Довгострокові кредитні рейтинги дефолту емітента (IDR) у закордонній та місцевій валюті міста на рівні «B». Повний перелік рейтингових заходів детально наведено далі.

Актуалізація прогнозу випливає з перегляду прогнозу для України (див. «Fitch актуалізує прогноз України до рівня «стабільний», рівень «B» підтверджено» від 22 квітня на www.fitchratings.com), оскільки рейтинги Львова залишаються обмеженими суверенним рейтингом.

Львів є центром Львівської області, розташованої на заході України. Населення міста становить близько 700 000 або 30% населення регіону. Економіка міста диверсифікована за рахунок різних сфер виробництва та послуг. Фінансове планування, прогнозування рівнів заборгованості та інвестиційне планування здійснюються на основі трирічного циклу, в той час як бюджет підлягає регулярним змінам внаслідок нестабільності в політичній системі України та постійних змін у національній бюджетній системі.

ФАКТОРИ ВПЛИВУ НА РЕЙТИНГ

Фактори, які окремо або у сукупності можуть слугувати підставою для позитивних рейтингових заходів/підвищення рейтингу:

  • Станом на цей час IDR Львова обмежені суверенними рейтингами. Відповідно, позитивний рейтинговий захід стосовно суверена може обумовити відповідний захід стосовно IDR міста.

Фактори, які окремо або у сукупності можуть слугувати підставою для негативних рейтингових заходів/пониження рейтингу:

  • негативні рейтингові заходи стосовно суверена можуть призвести до відповідних заходів стосовно рейтингів міста;
  • пониження SCP до рівня, нижчого від «b», одразу на декілька ступенів, зумовлене суттєвим погіршенням метричних боргових показників, зокрема, суттєве перевищення показника погашення боргу 5x згідно з рейтинговим сценарієм Fitch.

Більше інформації можна знайти у повному звіті тут.

Останні новини:
Львів у топ 5 найпрозоріших міст України за результатами дослідження Transparency International Ukraine

Сьогодні міський голова Львова Андрій Садовий взяв учать у трансляції

Детальніше
Ваучерна підтримка бізнесу Львівської міської ради

Бізнес може отримати компенсацію за придбання обладнання та матеріалів, або

Детальніше