Львівська міська рада прийняла важливі ухвали щодо реалізації проектів із МФО
14 Гру 2022

На сесії 6 грудня 2022 Львівська міська рада прийняла дві важливі ухвали щодо реалізації спільних проектів із міжнародними фінансовими організаціями

Хочемо детальніше розповісти про них:

– Перша ухвала стосується надання місцевої гарантії з метою забезпечення виконання боргових зобов’язань ЛКП “Львівелектротранс“ у рамках проекту “Міський громадський транспорт України“. Надання місцевої гарантії дозволить додатково залучити 5,4 млн євро від Європейського інвестиційного банку.

У 2020 році розпочалась реалізація підпроекту щодо закупівлі 10 одиниць трамваїв загальною вартістю 20,8 млн євро. Попередньо передбачалось, що 12 млн євро буде профінансовано за рахунок коштів Європейського інвестиційного банку, а 8,8 млн євро із міського бюджету Львова. У результаті перегляду підпроекту, здійснено перерозроділ фінансування та збільшено часту банку до 17,4 млн євро.

Станом на сьогодні отримано 5 нових трамваїв, а найближчим часом очікуємо ще на 5 трамваїв виробництва львівського заводу «Електронмаш».

– Інша ухвала погоджує здійснення запозичення у розмірі 25 млн євро від Європейського банку реконструкції та розвитку в рамках “Програми забезпечення стійкості” для підтримки критичної інфраструктури міста Львова. Проект спрямований на підвищення ліквідності п’яти важливих комунальних підприємств Львова, а саме: ЛКП “Львівелектротранс”, ЛКП “Львівавтодор”, ЛМКП “Львівтеплоенерго”, ЛМКП “Львівводоканал”, ЛКП “Зелене місто”.

Термін залучення коштів – до 4,5 років. Майнове або інше забезпечення виконання зобов’язань за запозиченням не надається.
Останні новини:
Презентували інвестиційний клімат та ключові проекти Львова для бізнес делегації з Королівства Нідерландів

Офіційна делегація на чолі з Почесним консулом України в Нідерландах

Детальніше
Відбулося перше навчання для пацієнтів UNBROKEN Ukraine в рамках проекту Центру для працевлаштування людей з інвалідністю

18 квітня, відбулося перше навчання для пацієнтів реабілітаційного UNBROKEN Ukraine

Детальніше