Будівництво виставкового комплексу широкого профілю
Розташування
Львів
Додаткова інформація

Обсяг проекту. Проектом передбачено будівництво виставкового комплексу, в тому числі для експонування творів сучасного мистецтва.

Цілі проекту. Розвиток міста Львова як культурної столиці через створення центру концентрації галерейної діяльності, проведення мистецьких аукціонів, тимчасових експозицій пересувних виставок, що сприятиме у тому числі діловому туризму. Центр сприятиме підвищенню загального рівня галерейної галузі у Львові; це дозволить проводити міжнародні культурні заходи з високим рівнем безпеки.

Роль державного партнера в реалізації проекту.

Для успішного досягнення завдань проекту державний партнер готовий здійснити наступне:

надати всі необхідні висновки та дослідження для проекту;

надання земельної ділянки в довгострокове користування;

надати допомогу в отриманні необхідних дозвільних документів;

сприяти проведенню громадських обговорень.

Аналіз проблеми, яка вирішується при реалізації проекту. Львів – культурна столиця України, однак у місті недостатньо інфраструктури для цього майже немає, що заважає реалізувати всю ємність ринку мистецьких робіт в Україні: немає де проводити аукціон, чи виставки з гарантіями безпеки тощо.

Модель ДПП: будівництво-фінансування-експлуатація-технічне обслуговування-управління.

Це проект ДПП, заснований на платежах користувачів. Інвестор отримає прибуток переважно за рахунок надання діяльності виставкового центру та інших супутніх послуг: послуг галереї, проведення аукціонів творів мистецтва, тимчасових експозицій пересувних виставок.

Розташування ділянки. Місцезнаходження передбачуваного об’єкта поки не визначено.

Для реалізації проекту місто пропонує кілька варіантів земельних ділянок, серед яких земельна ділянка в центральній частині найбільшого парку міста – Стрийського.

Інформація про проект

Проект державно-приватного партнерства

Державний партнер – Львівська міська рада

Характеристики проєкту:

  • Створення центру зосередження галерейної діяльності, проведення аукціонів із продажу предметів мистецтва та тимчасових виставок.
  • Місто готове запропонувати декілька варіантів земельної ділянки (не визначено).

Аналіз проблеми:

  • Львів представлений як культурна столиця України. Але інфраструктури для цього майже немає, що заважає реалізувати всю ємність ринку мистецьких робіт в Україні: немає де проводити аукціон, чи виставки з гарантіями безпеки тощо.

Статус проекту: проводяться попередні дослідження.