План Заходів Зеленого Міста набирає обертів у Львові
18 Кві 2019

Львів – перше українське місто, що доєдналось до ініціативи Зелених Міст. Зелені Міста ЄБРР – це фонд обсягом 950 млн. євро, який пропонує комплексну бізнес модель екологічного розвитку міста, поєднуючи стратегічне планування з інвестиціями та відповідною технічною підтримкою. Зелені Міста — це один із способів, яким ЄБРР розширює своє зелене фінансування як частину свого підходу до переходу до зеленої економіки. Банк прагне збільшити обсяг зеленого фінансування до 40% щорічних інвестицій до 2020 року.

Розробка програми Плану Заходів, що фінансується урядом Чеської Республіки допоможе визначити та застосувати певний план дій та інвестицій для вирішення пріоритетних екологічних проблем міста Львова.

Процес офіційно розпочався в лютому, коли ЄБРР та Львівська Міська Рада презентували консультантів проекту – об’єднання чеських компаній ENVIROS та EMPRESS.

“Дуже важливо, що керівництво міста Львова добре розуміє зв’язок між якістю навколишнього середовища і якістю життя його мешканців, а тому висловило готовність до реалізації цього Плану Дій. І дуже приємно, що саме чеські компанії були уповноважені ЄБРР, щоб допомогти Львову створити цей план. Важливо, що це проект, який має покращити якість життя мешканців Львова та його околиць,” сказав Павел Пешек, Генеральний консул Чеської Республіки у Львові.

ENVIROS працює на ринку протягом 23 років, впровадивши 2500 проектів. Компанія є лідером в Центральній та Східній Європі з командою, що налічує 35 постійних фахівців з великим досвідом консультування в сфері енергоефективності та навколишнього середовища.

“Компанія Enviros має більш, ніж 20 років досвіду роботи з екологічними проектами, багато з яких було здійснено разом з ЄБРР. І, напевно, одним з найважливіших проектів в цьому контексті є План Заходів Зеленого Міста для Тбілісі в Грузії 2017 року, котрий був першим такого плану. У цьому проекті ми будемо розглядати різні екологічні проблеми міста Львова і будемо шукати шляхи для покращення ситуації.

Ми почали нашу роботу у лютому. І вже за ці два-три місяці намагалися зрозуміти, якою є нинішня ситуація з довкіллям у різних секторах Львова. Звертали увагу на законодавчі акти, а також поточні проекти та плани в дії, і ми вже можемо сказати, що для себе вже маємо повне розуміння ситуації у Львові. Дякую місту, меру міста, а також його колегам за підтримку, за допомогу та відкриту співпрацю. — розповів Боб Бейлі, проектний менеджер компанії Enviros.

Після двох місяців аналізу поточної ситуації, консультанти повернулись до Львову, щоб презентувати перші результати та отримати зворотній зв’язок від зацікавлених сторін. Зокрема, ENVIROS продемонстрували більш, ніж 80 індикаторів, які вимірюють сьогоднішній стан міста і допоможуть показати прогрес в майбутньому. Компанії також підготували звіти технічної оцінки та нормативної бази.

Наступні кроки будуть включати залучення місцевих неурядових організацій та інших зацікавлених сторін і провадження спеціальних семінарів, котрі будуть базуватись на пріоритетах міста, зазначених в звітах. Якщо ви коли-небудь хотіли залучитись до сталого розвитку Львову – зараз найкращий час для цього.

Останні новини:
Презентували інвестиційний клімат та ключові проекти Львова для бізнес делегації з Королівства Нідерландів

Офіційна делегація на чолі з Почесним консулом України в Нідерландах

Детальніше
Відбулося перше навчання для пацієнтів UNBROKEN Ukraine в рамках проекту Центру для працевлаштування людей з інвалідністю

18 квітня, відбулося перше навчання для пацієнтів реабілітаційного UNBROKEN Ukraine

Детальніше