У Львові відбулася одна з найбільших технологічних конференцій в Україні та Східній Європі – ІТ Arena 2023
05 Жов 2023

Цього року IT Arena святкує 10-річчя та об’єднала 3364 учасників. Спікерами IT Arena стали понад 100 експертів у галузях технологій, інновацій та бізнесу, серед яких: Михайло Федоров, Міністр цифрової трансформації України, Готьє Вассер, фахівець світового рівня у сфері бізнес-аналізу, AI та Data Science з досвідом роботи в Кремнієвій долині, Світлана Сікулар, віцепрезидентка із дослідження ШІ в Gartner, Евелін Бучацький, керуюча партнерка D3 Venture, Тарас Кицмей, співзасновник та член правління SoftServe.
На панельній дискусії «Від Львова до Пало-Альто: Як розвивати технологічний оазис в місті» дискутували Патрік Берт, який тричі був мером економічного центру Кремнієвої долини – міста Пало-Альто та міський голова Львова Андрій Садовий за модерації засновника Києво-Могилянської бізнес-школи (KMBS) Павла Шеремети.
Андрій Москаленко, перший заступник міського голови Львова, взяв участь у панельній дискусії «Від студентського проекту до DeepTech стартапу: перетворення міст на технологічні хаби через сучасні дослідницькі центри».
На IT Arena 2023 обрали переможців конкурсу стартапів Startup Competition, в якому команди змагалися за загальний призовий фонд майже у 500 тисяч доларів. За головні призи змагалися десять команд у двох категоріях: традиційний трек та Defense-стартапи.
Серед традиційних стартапів переможцями цього року стали: 1 місцеS. Lab (технологія екопакування з коноплі та ниток грибів, яка потенційно може стати натуральним замінником полістиролу), 2 місцеNUMO (застосунок, який допомагає людям із дефіцитом уваги організовувати завдання); 3 місцеJetbeep (платформа для мобільних гаманців).
У категорії Defense-стартапів перемогли: 1 місцеHimera (система комунікації та координації дій підрозділу на базі захищеної цифрової тактичної рації); 2 місцеZvook (апаратно-програмний комплекс, який здатний за звуком виявляти крилаті ракети, гелікоптери, БПлА та літаки ворога на малих та середніх висотах); 3 місцеFalcons (програмне та апаратне забезпечення для національної оборони).
Крім цього, американський підприємець Джастін Зіф анонсував запуск фонду Green Flag Ventures, що буде інвестувати в українські стартапи. Зауважимо, що IT Arena – це щорічний міжнародний технологічний захід, який з 2014 року проводиться у Львові.

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Останні новини:
5 причин чому фінському бізнесу варто інвестувати у Львів

Відоме фінське бізнес видання Kauppalehti написало велику статтю про вихід

Детальніше
Презентували інвестиційний клімат та ключові проекти Львова для бізнес делегації з Королівства Нідерландів

Офіційна делегація на чолі з Почесним консулом України в Нідерландах

Детальніше