У Львові відкрили новий Центр протезування та ортезування на базі UNBROKEN Ukraine
10 Тра 2024

10 травня, на базі Національного реабілітаційного центру UNBROKEN у Львові відкрили Центр протезування та ортезування міжнародного рівня. Тут зможуть виготовляти понад 1000 протезів на рік, навчати майбутніх протезистів та проводити дослідження й розробки з усієї України.

В одноповерховій будівлі, загальною площею 1 000 кв. м., розміщені: центр з виготовлення протезів, аудиторія для проведення навчання та досліджень, кімнати для примірки та випробування протезів пацієнтами, а також внутрішній дворик для відпочинку. Тут встановили найсучасніше обладнання (AFT, Romedis) для виготовлення протезів для верхніх і нижніх кінцівок, вартістю 650 тис. євро.

Важливою складовою проєкту є навчання фахівців з протезування та ортезування за стандартами ISPO (Міжнародне співтовариство з протезування та ортезування). Центр буде першим в Україні, що відповідає усім міжнародним стандартам з ортопедії та протезування.

Окрім того, спеціалісти Центру розроблятимуть власні ініціативи, стартапи для національної програми протезування, аби передавати свій досвід та збільшити кількість фахівців у цій сфері.
Ініціатива реалізується в рамках проекту «Спеціальна програма підтримки України/ EU4ResilientRegions», що здійснюється GIZ Ukraine та фінансується урядом Німеччини.

Фото: Роман Балук

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Останні новини:
UNDP в Україні передала сучасне реабілітаційне обладнання центрам UNBROKEN у Львові

19 липня відбулася офіційна церемонія передачі обладнання для Центру протезування

Детальніше
Уряд Франції виділить 5 млн євро на облаштування нового трамвайного маршруту до реабілітаційного центру UNBROKEN Ukraine

Уряд Франції виділить 5 млн євро гранту на перший етап

Детальніше