Які механізми страхування військових та політичних ризиків доступні для приватних інвесторів в Україні
26 Чер 2023

Важливу роль у створенні механізмів розподілу та зниження ризиків для інвесторів під час повномасштабного російського вторгнення в Україну бере на себе спільнота міжнародних організацій та донорів, яка запроваджує відповідні механізми страхування та гарантування інвестицій в Україні.

Багатостороннє агентство з гарантій інвестицій Групи Світового банку MIGA створило Трастовий фонд для підтримки реконструкції та економіки України, який дозволить агентству надавати гарантії фінансування торгівлі, страхування банківських резервів під час війни та страхування політичних ризиків для підтримки відновлення після війни.

Першим зареєстрованим проектом в Україні, який може отримати гарантії страхування від MIGA у розмірі $10 млн є проект будівництва Львівського індустріального парку М10, який втілює група компаній Dragon Capital.

Подати попередню заявку на гарантійне покриття MIGA можна тут:
https://ebizprd.worldbank.org/index.html…

Уряд США також підтримує страхування інвестицій української економіки через Американську корпорацію з фінансування міжнародного розвитку (U.S. International Development Finance Corporation ) та Агентство США з міжнародного розвитку (USAID Ukraine – USAID Україна).

12 квітня 2023 р. DFC та Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) підписали Меморандум про взаєморозуміння з урядом України щодо підтримки залучення інвестицій в Україну та сприяння економічному відновленню країни.

Крім того, Національна Експортно-кредитна агенція Сполученого Королівства (UKEF) виділила до 200 млн фунтів стерлінгів на страхування політичних і воєнних ризиків для британських інвесторів, які розглядають можливості для інвестування в Україну.

Німецьке Міністерство економіки забезпечує страхове покриття через Схему гарантій інвестицій, яку адмініструють PwC.

Польща передбачає страхування інвестицій для польських компаній в Україні за допомогою Польського експортно-кредитного агентства KUKE.

Image
Останні новини:
5 причин чому фінському бізнесу варто інвестувати у Львів

Відоме фінське бізнес видання Kauppalehti написало велику статтю про вихід

Детальніше
Презентували інвестиційний клімат та ключові проекти Львова для бізнес делегації з Королівства Нідерландів

Офіційна делегація на чолі з Почесним консулом України в Нідерландах

Детальніше