Завершується підготовка пілотного проєкту концесії з будівництва підземного паркінгу на пл. Є.Петрушевича
02 Гру 2022

У нас хороші новини щодо підготовки пілотного проекту державно-приватного партнерства (ДПП) у Львові з будівництва підземного паркінгу на площі Є. Петрушевича:

Сьогодні на засіданні виконавчого комітету затверджено Висновок про доцільність прийняття рішення про здійснення державно-приватного партнерства у формі концесії щодо проекту «Будівництво підземного майданчика для паркування на пл. Є. Петрушевича у м. Львові».

Висновок розроблений виконавчим комітетом за результатами проведеного аналізу ефективності здійснення ДПП щодо підготовленої проектною командою Пропозиції про здійснення ДПП (ТЕО проекту).

Отже, архітектурна концепція Проекту передбачає:

  • будівництво інвестором підземного однорівневого паркінгу місткістю 100 паркомісць та площею 3017,39 м.кв. 20 паркомісць буде обладнано швидкісними зарядними пристроями для електроавтомобілів.
  • реконструкцію та оновлення існуючого скверу на площі Петрушевича, зі збільшенням його площі за рахунок ліквідації існуючого наземного паркінгу. Хочемо звернути увагу, що зменшення споруди паркінгу дозволить зберегти більшість дерев та зелених насаджень існуючого скверу.
  • Ліквідацію наземного паркування на площі Петрушевича.
  • Споруда паркінгу не буде входити у напірний водоносний горизонт та не виходитиме на поверхню (окрім ліфтів та технічних виходів). Це дозволить гарантувати безпеку довколишніх будівель. Інвестор також здійснюватиме ретельний нагляд за суміжними будівлями в ході будівництва.
  • Важливо зазначити, що враховуючи існуючі виклики, паркінг також виконуватиме функцію захисної споруди цивільного захисту (укриття) у випадку ракетних загроз. Тому підготовка проекту була продовжена під час військового стану.

Щодо інвестиційних умов реалізації проекту:

  • Механізмом для реалізації проекту обрано – концесію, як основний тип ДПП.
  • Укладатиметься концесійний договір строком на 31 рік: 1 рік на будівництво та 30 років експлуатації. Інвестор буде зобов’язаний здійснити проектування-будівництво-управління-тех.обслугоування паркінгу.
  • Орієнтовна вартість проекту (CAPEX) – 150 млн.грн. Прогнозний термін окупності – 8,1 рік.
  • Інвестор отримує дохід за рахунок плати користувачів: плати за паркування та плати за надання послуг зарядки електромобілів. Державна та міська фінансова участь не передбачається.
  • Земельна ділянка та споруда паркінгу залишаються у власності громади. Інвестор отримує їх на праві користування.

Хочемо подякувати усій проектній команді, яка працювала над підготовкою Проекту: особлива подяка нашим головним партнерам – державній Агенції з питань підтримки державно-приватного партнерства, – її директору Ніко Гачечиладзе та проектній менеджерці Юлі Суховерхій, заступникам міського голови Сергію Кіралю та Андрію Москаленку, радниці міського голови Ірині Новіковій, залученим радникам проекту: команді технічного радника – Інституту проектування «Комфортбуд», команді юридичного радника – АО «Бачинський та партнери» та співвиконавцям АО «Сидорович та партнери». 

Зазначимо, що це пілотний проект ДПП на муніципальному рівні відповідно до оновленого законодавства та перший проект ДПП (концесії) у Львові. ДПП забезпечить безпечний та законодавчо врегульований для інвесторів механізм інвестування.

Наступними кроками підготовки проекту є: прийняття ухвали міської ради про доцільність здійснення концесії та підготовка концесійного конкурсу для залучення інвестора.

Презентація щодо  ТЕО ПРОЕКТУ КОНЦЕСІЇ

Висновок про доцільність прийняття рішення про здійснення ДПП
у формі концесії щодо проекту

 

 

Останні новини:
Презентували інвестиційний клімат та ключові проекти Львова для бізнес делегації з Королівства Нідерландів

Офіційна делегація на чолі з Почесним консулом України в Нідерландах

Детальніше
Відбулося перше навчання для пацієнтів UNBROKEN Ukraine в рамках проекту Центру для працевлаштування людей з інвалідністю

18 квітня, відбулося перше навчання для пацієнтів реабілітаційного UNBROKEN Ukraine

Детальніше