Львів відзначив завершення проєкту «Міський громадський транспорт України» у співпраці з Європейським інвестиційним банком
15 Кві 2024

Сьогодні представники Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України, Львівської міської ради, Європейського інвестиційного банку (ЄІБ), делегат Представництва ЄС в Україні, керівники ЛКП “Львівелектротранс” та ПрАТ Концерн “Електрон” відвідали трамвайне депо та підвели підсумки реалізації проекту. У заході також взяла участь команда Invest in Lviv, яка здійснювала супровід цього проекту.

В межах проекту місто закупило 10 нових низькопідлогових трамваїв. Львів отримав 17,4 млн євро на закупівлю десяти п’ятисекційних трамваїв. Всі 10 трамваїв львівського виробництва вже їздять по місту. Загальна вартість проєкту – 200 млн євро. Технічну підтримку у розмірі 3,5 млн євро надав проєкту Європейський Союз. Загалом з початку війни ЄІБ надав Україні 2 млрд євро.

Розширення та оновлення трамвайного парку актуальне й довгоочікуване у Львові, оскільки через війну проживає понад 100 000 внутрішньо переміщених осіб, а також значно збільшилася кількість людей з інвалідністю внаслідок воєнних дій.

Також представники Європейського інвестиційного банку та Європейського Союзу вшанували пам’ять загиблих українців, покладаючи квіти на Марсовому полі у Львові.

Дякуємо нашим партнерам за підтримку та довіру !

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Останні новини:
5 причин чому фінському бізнесу варто інвестувати у Львів

Відоме фінське бізнес видання Kauppalehti написало велику статтю про вихід

Детальніше
Презентували інвестиційний клімат та ключові проекти Львова для бізнес делегації з Королівства Нідерландів

Офіційна делегація на чолі з Почесним консулом України в Нідерландах

Детальніше