Львівська Міська Рада підписала мандатний лист з МФК (IFC) про залучення 50 млн євро кредиту
13 Тра 2019

13 травня Львівська Міська Рада підписала мандатний лист з Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC) про залучення 50 млн євро кредиту для розвитку міста, а саме збільшення кількості тролейбусів та ремонту однієї з головних магістралей.

25 мільйонів євро підуть на закупівлю 100 нових тролейбусів з автономним ходом для ЛКП «Львівелектротранс», 10 млн євро – на ремонт і оновлення електромережі, 15 млн – на реконструкцію вулиці Шевченка для ЛКП «Львівавтодор». Підписаний лист є першим етапом співпраці – договором про наміри, що згодом допоможе розглянути можливість підписання кредитного договору.

“В рамках угоди ми підписуємо меморандум стосовно отримання коштів для 100 одиниць електротранспорту, а також нам важливо достатньо швидко завершити реконструкцію вулиці Шевченка, ну і звичайно, розглядається питання оновлення контактної мережі міста Львова. Мова йде про отримання підтримки в розмірі 50 млн євро і подальшу роботу з Міжнародною Фінансовою Корпорацією для того, щоб досягти великої мети – зробити весь громадський транспорт Львова електротранспортом”, – зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

Джейсон Палмер, голова регіонального представництва Міжнародної фінансової корпорації (IFC) в Україні, Білорусі та Молдові висловився стосовно події:

“Рік тому ми з міським головою Львова обговорювали ідею, яку сьогодні озвучуємо. Що важливо, це не просто закупівля тролейбусів з автономним ходом, ми говоримо про те, щоб зробити місто більш зеленим. По всьому світу ми спостерігаємо тенденцію до урбанізації. Близько 50% глобального населення проживає у містах і ця цифра до 2050 року збільшиться до 2/3. Тому вже зараз ми повинні напрацьовувати рішення щодо покращення роботи громадського транспорту, щоб зробити наші міста більш зеленими і екологічно чистими. Тому я дуже радий, що ми підписали цю угоду і через неї зробимо Львів зеленішим і чистішим.”

“Плануємо до кінця цього року пройти усі погодження і всі паперові процедури і провести тендер на закупівлю 100 тролейбусів, щоб вже з наступного року розпочалася поставка тролейбусів. Плануємо розбити терміни поставки на 3 роки, щоб це було планово і поступово і ми встигали належним чином підготувати базу обслуговування нових одиниць і провести навчання водіїв”, — розповів Андрій Білий, заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР.

Окрім фінансової підтримки МФК надасть також технічну допомогою в консультуванні оцінці та дослідженні транспорту.

Останні новини:
Презентували інвестиційний клімат та ключові проекти Львова для бізнес делегації з Королівства Нідерландів

Офіційна делегація на чолі з Почесним консулом України в Нідерландах

Детальніше
Відбулося перше навчання для пацієнтів UNBROKEN Ukraine в рамках проекту Центру для працевлаштування людей з інвалідністю

18 квітня, відбулося перше навчання для пацієнтів реабілітаційного UNBROKEN Ukraine

Детальніше