Львівський ІТ Кластер визначено переможцем конкурсу з вибору інвестора для реалізації проекту Дослідного центру для студентів інженерних спеціальностей
13 Жов 2023

13 жовтня 2023 року конкурсна комісія Львівської міської ради обрала переможцем конкурсу Дослідного центру для студентів інженерних спеціальностей – Львівський ІТ Кластер. Наступним етапом реалізації проекту стане укладення договору із Lviv IT Cluster (Асоціацією «Львівський Кластер Інформаційних технологій та Бізнес-послуг»).

Відповідно до умов конкурсу Lviv IT Cluster повинен реконструювати будівлю на вул. Каліча Гора, 5 та реалізувати проект Дослідного центру з 11 крос-функціональними лабораторіями в напрямках штучного інтелекту, інтернету речей, робототехніки, біоінженерії, людино-машинної взаємодії, механічної обробки, кібербезпеки, AR/VR та Gamedev технологій, Design Thinking. Також в Центрі буде створено опенспейси, лекторії, мітинг-руми. Студенти, аспіранти та науковці відповідних спеціальностей матимуть безкоштовний доступ до обладнання, розхідних матеріалів та приміщень Центру. Проекти науковців будуть супроводжувати ментори з кращих техкомпаній переможця.

Нагадаємо, що Lviv ІТ Cluster – це найбільша тех-асоціація України, яка обʼєднує понад 270 компаній і стартапів та понад 90 000 спеціалістів, які спільно із університетами та міською владою покращують та розвивають ІТ у місті. Засновано Асоціацію «Львівський кластер інформаційних технологій та бізнес-послуг» у 2012 році компаніями SoftServe Inc., Eleks, N-iXLviv IT Cluster реалізовує програму VO-Tech Academy з оновлення навчальних програм у профтех закладах, а також програму Students startups в рамках якої надано підтримку понад 100 студентським стартап проектам. Зокрема Lviv ІТ кластером модернізовано 19 бакалаврських програм у чотирьох університетах міста. Візією Lviv IT Cluster є сприяння перетворенню Львова в інноваційний та інвестиційно привабливий технологічний центр світового рівня.

Image
Image
Останні новини:
5 причин чому фінському бізнесу варто інвестувати у Львів

Відоме фінське бізнес видання Kauppalehti написало велику статтю про вихід

Детальніше
Презентували інвестиційний клімат та ключові проекти Львова для бізнес делегації з Королівства Нідерландів

Офіційна делегація на чолі з Почесним консулом України в Нідерландах

Детальніше